Justin ter Aa, ook wel Just-In genoemd

Bij de Olympische spelen en bij veel grote sporttoernooien is er een mascotte. Maar voor het inzamelen van afval is die er niet. Nu wel: nu is Justin er.
Justin heeft allerlei kenmerken van de gedreven afvalinzamelaar. Hij (maar, het kan ook gewoon een zij zijn) heeft een rugzak en aan zijn lichaam hangen ook zakjes waarin hij spullen kan opbergen. Hij heeft extra grote broekzakken, waar je snel klein afval in kunt doen. En op zijn shirt kan hij allemaal papiertjes plakken. Of is het een speciaal t-shirt, bedrukt met allerlei merken? Justin is in ieder geval zowel een Kanjer als een Snelle Jelle. En z’n korte broek is gemaakt van chips zakken.

Beverdam

De titel van het kunstwerk is ‘Beverdam’ met 18 bevers erin verwerkt (refererend naar de 18 leerlingen van Beverdam, groep 3.) Het kunstwerk vertelt het verhaal van veerkracht van de natuur en de dieren die, ondanks de vervuiling en de negatieve aantasting van hun habitat door de mens, blijven bouwen aan hun toekomst.

Groene stappen voor meer kleur

I.s.m. de kinderen uit groep 4 en 5 van basisschool Het Kockenest uit Kockengen, is er een spannend kunstwerk ontstaan.
In het eerste contact dat wij met elkaar hadden, werden goede ideeën aangedragen; het was een leuk gesprek. Hieruit heb ik de kernwoorden gehaald en, gemengd met de ideeën, een paar ontwerpen gemaakt.
Van daaruit kreeg het kunstwerk zijn basis. Met regelmaat zijn er foto’s toegestuurd en kon er z.n. contact worden gelegd ter aanvulling of aanpassing.

Verwerkt zijn de woorden: vervuilde wereld, meer groen, recyclen, stop vervuiling, een berg afval.
De schoenen staan symbool voor het gaan lopen door de kinderen om afval te rapen.
De wereld (zee, land, bos) raakt verstrikt in afval en gooit het van zich af om te laten recyclen in speelgoed.
De rode hand = STOP , de groene, duim omhoog = OK

Kunstigwerk – van wegwerp tot wigwam

Het opgeraapte afval is kunstig verwerkt in een kreatief houdbaar speelelement voor de kinderen; op deze wijze voelt het verzamelde afval als een trotse buit om mee te spelen en staat het symbool voor “geef afval de juiste plek”. Het geheel maakt een ieder continu bewust wat er zo al gemakkelijk even in het vrije veld weggeworpen wordt, maar ook van de mogelijkheid afval op goede wijze te hergebruiken. Gelet op de poster van “supporter van schoon . nl” doet zwerfafval de natuur behoorlijk geweld aan.