Skip to content

Deelnemende scholen in de gemeente Stichtse Vecht

Hieronder vind je de scholen uit de gemeente Stichtse Vecht die in 2021 deelnemen aan het project “Kunst voor het oprapen”.

Wereldkidz 't Kockenest

” ’t Kockenest is in 1975 opgericht door een aantal enthousiaste ouders, die zich tot het Jenaplanonderwijs voelden aangetrokken. Op onze school zitten gemiddeld 110 leerlingen verdeeld over vijf “bouwen”. Bij voorkeur werken wij in kleine groepen. Instructies worden gegeven in groepjes van 10 a 12 leerlingen en individueel. De gemiddelde groepsgrootte trachten wij op ongeveer 25 leerlingen te houden. Samen gaan we elke dag voor onze missie: kinderen goed onderwijs bieden, zodat zij kunnen deelnemen aan de wereld van nu en morgen. “

Kijk voor meer informatie op www.kockenest.nl

Wereldkidz Tweesprong

Groep 7 van basisschool Wereldkidz Tweesprong uit Maarssen deed mee aan het project Kunst Oprapen. Voordat ze naar buiten gingen, hebben de leerlingen geleerd hoe lang zwerfafval blijft liggen en wat de gevolgen hiervan zijn voor het milieu. Deze kennis zorgde voor extra motivatie om zoveel mogelijk afval op te rapen. Alle leerlingen gingen enorm enthousiast aan de slag met de grijpers en de vuilniszakken. Er is van alles gevonden in de wijk; een muts, lege blikjes, peuken, lege flessen, metalen objecten, etc. We zijn erg benieuwd wat de kunstenaar ervan weet te maken!

Kijk voor meer informatie op https://tweesprong.wereldkidz.nl

School met de Bijbel

“Onze school is een gezellige kleine christelijke school in het dorp Nieuwer ter Aa, dat gelegen is in een landelijk weidegebied tussen rijksweg A2 en de Vinkeveense Plassen. Op onze school werken we aan eigentijds onderwijs voor alle leerlingen van het dorp. Eigenheid van de kinderen, respectvol omgaan met elkaar, veiligheid en kwaliteit van het onderwijs vinden wij erg belangrijk.”

Kijk voor meer informatie op https://tweesprong.wereldkidz.nl