Skip to content

Verkiezing

In de laatste fase van het project Kunst Oprapen stemmen zowel de inwoners als de vakjury op hun favoriete kunstwerk gemaakt van het ingezamelde afval.

Aanmelden, inzamelen en scheiden

In de aanmeldperiode kunnen zowel lokale scholen als kunstenaars zich aanmelden voor Kunst Oprapen in hun gemeente. Dat kan via info@kunstoprapen.nl

Op de Dag van de Aarde, 22 april, zullen leerlingen van deelnemende scholen afval inzamelen in hun gemeente. (Dit kan desgewenst ook een andere datum zijn.)

Kunstwerken en verkiezing

Als het afval ingezameld en gescheiden is, dan gaan de kunstenaars aan het werk. Zij maken met het hen toebedeelde afval een kunstwerk. 

De kunstwerken dienen voor 1 juni ingediende te worden en zullen allemaal op de website te zien zijn.

Van 5 t/m 25 juni (Wereldmilieudag) kunnen zowel de vakjury als alle inwoners via de website stemmen op hun favoriete kunstwerk.

 

Winnaar

Op 1 juli is bekend welk kunstwerk de meeste stemmen heeft gekregen. De winnaar krijgt € 500,- en € 500,- aan kunstenaarsmaterialen.

Het winnende kunstwerk wordt ergens in de gemeente geëxposeerd (eventueel samen met de andere inzendingen). Te zijner tijd zullen de kunstwerken indien gewenst gerecycled worden.

Deelnemende gemeenten

Klik op de gemeente waar u woont, als u wilt meebepalen wie het project Kunst Oprapen in uw gemeente wint.

Gemeente Stichtse Vecht

De verkiezing vindt plaats van
5 t/m 25 juni 2021